
به گزارش ملل نیوز ؛ بعد از احراز صلاحیت نامزدهای مجلس یازدهم در گوشه و کنار کشور حرف و حدیث هایی مطرح شد . در حوزه انتخابیه بندر ماهشهر از این قاعده مستثنی نبود که عده ای بازنشسته تایید شوند و عده ای جوان سرشناس و مورد تایید نظام را بدون بررسی سوابق کاری و تجربه آنها ، احراز صلاحیت نشوند !
اما نکتهای که در این میان مورد توجه و امعان نظر است این که امام راحل ورود و دخالت در سیاست را بر حسب طبقات اجتماعی، متفاوت میدانند بهگونهای که این امر را برای علما از واجبات، برای نیروهای مسلح (اعم از ارتش، سپاه، بسيج و ساير نيروهای نظامي و انتظامي)،ممنوع و... دانستهاند.
حال در این جا به اصل پاسخ میپردازیم. آنچه در اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) قابل توجه است این که امام اصل آگاهی سیاسی را برای تمامی طبقات و گروههای اجتماعی امری لازم و ضروری میدانند اما نسبت به برخی از گروهها که نقش آن دارای حساسیت ویژهای است مانند نیروهای مسلح؛ آنان را از ورود و دخالت در مباحث سیاسی و هرگونه تحزب منع کردهاند در عین حالی که بر آگاهی سیاسی نسبت به ایشان تاکید دارند.
ایشان خطاب به نیروهای مسلح میفرمایند:« قواى مسلح از هر قشرى كه هستند، در حالى كه بايد داراى ديد سياسى باشند و هرگز كوركورانه عمل نكنند، نبايد در امورى كه سياست بازان در آن دخالت دارند داخل شوند». همچنین ایشان میفرماند: « زيرا اگر در امور سياسى وارد شوند:
1:كسانى كه در فن سياست ورزيده شدهاند بين آنان اختلاف ايجاد كرده.
2: هر گروه از آنان را به يك طرف كشيده و شيرازه ارتش ... از بنيان به هم میزنند.
3: نتيجه نهايى خود را كه اسارت كشور است به دست میآورند.
4: از خدمت به ميهن عزيز خود بازمانده.
5: به سوى شرق يا غرب كشيده خواهيد شد.
6: شما را به يك گروه نزديك و از يك گروه دور میسازد و شما را نسبت به يك قشر ملت بدبين میكند.»
و باز ایشان در جایی دیگر به این موضوع پرداخته و فرمودهاند: «ورود سياست در ارتش شكست ارتش است، اين را بايد بدانيد و شرعاً جايز نيست. و من امر میكنم به شما كه يا در ارتش يا در حزب، دوم ندارد كه بخواهيد هم ارتشى باشيد، هم حزبى، نمیشود».(صحيفه امام ج16 ص 110
به گزارش ملل نیوز ؛ به نظر میرسد مقام رهبری بدون قائل شدن هیچ استثنایی مجدد بر این اصل تاکید کردند تا نظامیان به معنی واقعی مسئله فوق را به ذهن بسپارند و در امور سیاسی به خصوص انتخابات دخالت به عمل نیاورند و ازموضع گیری وجانبداری از نامزد یا کاندیداها بپرهیزند. زیرا همانطور که نیروی سیاسی نمیتواند فرماندهی نظامی را بر عهده بگیرد یک فرد نظامی هم در کش و قوسهای سیاسی از تواناییهای لازم بیبهره است.
مقام رهبری در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی سیاستهای کلی «انتخابات» را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده بود را ابلاغ کردند.
ازموارد مهمی که در این اصل قانون اساسی مورد توجه فرار گرفته است، ممنوعیت ورود نیروهای مسلح، قوای سهگانه اعم از وزارتخانهها و دستگاههای تابعه آنها، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی، سازمانها، نهادها و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی در دستهبندیهای سیاسی، جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان است.
ممنوع شدن ورود نظامیان به رقابتهای سیاسی و جناحی، مسالهٔ تازهایی نیست. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به صراحت ورود نیروهای مسلح به گروههای سیاسی را ممنوع اعلام کرده است. بر پایهٔ مادهٔ ۲۴ قانون انتخابات ریاست جمهوری و مادهٔ ۱۶ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی همهٔ نیروهای نظامی و انتظامی حق دخالت در امور انتخابات اعم از امور اجرایی و نظارت را ندارند.
افزون بر این، ماده ی۴۰ قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح نیز تصریح میکند که «مداخله، شرکت یا فعالیت کارکنان نیروهای مسلح در دسته بندیها، مناقشههای سیاسی و تبلیغات انتخاباتی ممنوع بوده و جرم تلقی میشود و مرتکبین به ۶ ماه تا سه سال حبس محکوم میگردند.» مادهٔ ٢٩ قانون ارتش، مادهٔ ۱۶ قانون استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مادهٔ ۴۷ اساسنامه سپاه پاسداران نیز بر این ممنوعیت تاکید میکند.
بخشی از بیانیه «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران از سوی مقام معظم رهبری
انقلاب چهلساله و گام بزرگ دومجوانان عزیز! اینها بخشی محدود از سرفصلهای عمده در سرگذشت چهلسالهی انقلاب اسلامی است؛ انقلاب عظیم و پایدار و درخشانی که شما به توفیق الهی باید گام بزرگ دوّم را در پیشبرد آن بردارید.
محصول تلاش چهلساله، اکنون برابر چشم ما است: کشور و ملّتی مستقل، آزاد، مقتدر، باعزّت، متدیّن، پیشرفته در علم، انباشته از تجربههایی گرانبها، مطمئن و امیدوار، دارای تأثیر اساسی در منطقه و دارای منطق قوی در مسائل جهانی، رکورددار در شتاب پیشرفتهای علمی، ر کورددار در رسیدن به رتبههای بالا در دانشها و فنّاوریهای مهم از قبیل هستهای و سلّولهای بنیادی و نانو و هوافضا و امثال آن، سرآمد در گسترش خدمات اجتماعی، سرآمد در انگیزههای جهادی میان جوانان، سرآمد در جمعیّت جوان کارآمد، و بسی ویژگیهای افتخارآمیز دیگر که همگی محصول انقلاب و نتیجهی جهتگیریهای انقلابی و جهادی است. و بدانید که اگر بیتوجّهی به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلابی در برهههایی از تاریخ چهلساله نمیبود -که متأسّفانه بود و خسارتبار هم بود- بیشک دستاوردهای انقلاب از این بسی بیشتر و کشور در مسیر رسیدن به آرمانهای بزرگ بسی جلوتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نمیداشت.
جوانان؛ محور تحقق نظام پیشرفتهی اسلامیامّا راه طیشده فقط قطعهای از مسیر افتخارآمیز به سوی آرمانهای بلند نظام جمهوری اسلامی است. دنبالهی این مسیر که به گمان زیاد، به دشواریِ گذشتهها نیست، باید با همّت و هشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود. مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همهی میدانهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بینالمللی و نیز در عرصههای دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانههای خود را به زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربهها و عبرتهای گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیهی انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفتهی اسلامی بسازند.
نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی؛ مهمترین ظرفیت امیدبخش کشورنکتهی مهمّی که باید آیندهسازان در نظر داشته باشند، این است که در کشوری زندگی میکنند که از نظر ظرفیّتهای طبیعی و انسانی، کمنظیر است و بسیاری از این ظرفیّتها با غفلت دستاندرکاران تاکنون بیاستفاده یا کماستفاده مانده است. همّتهای بلند و انگیزههای جوان و انقلابی، خواهند توانست آنها را فعّال و در پیشرفت مادّی و معنوی کشور به معنی واقعی جهش ایجاد کنند.
مهمترین ظرفیّت امیدبخش کشور، نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی است. جمعیّت جوان زیر ۴۰ سال که بخش مهمّی از آن نتیجهی موج جمعیّتی ایجادشده در دههی ۶۰ است، فرصت ارزشمندی برای کشور است. ۳۶ میلیون نفر در سنین میانهی ۱۵ و ۴۰ سالگی، نزدیک به ۱۴ میلیون نفر دارای تحصیلات عالی، رتبهی دوّم جهان در دانشآموختگان علوم و مهندسی، انبوه جوانانی که با روحیهی انقلابی رشد کرده و آمادهی تلاش جهادی برای کشورند، و جمع چشمگیر جوانان محقّق و اندیشمندی که به آفرینشهای علمی و فرهنگی و صنعتی و غیره اشتغال دارند؛ اینها ثروت عظیمی برای کشور است که هیچ اندوختهی مادّی با آن مقایسه نمیتواند شد.
مروری بر سخنان گذشته هاشمی رفسنجانی بهمن 1394
هاشمیرفسنجانی در مراسمی که به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر و ورود امام به کشور در ترمینال شماره یک فرودگاه مهرآباد برگزار شد، اظهار کرد: شما صلاحیت خود را از کجا آوردهاید؟ چه کسی به شما اجازه داده است که قضاوت کنید؟ چه کسی به شما اجازه داد که یکجا بنشینید و داوری کنید؟ برای مجلس و دولت و جاهای دیگر و اختیارات را در دست بگیرید؟ چه کسی اجازه داد که اسلحه برای شما باشد و تریبونها برای شما باشد؟ چه کسی اجازه داد که تربیونهای نماز برای شما باشد و صداوسیما برای شما باشد؟ چه کسی به شما اینها را داد؟ اگر امام خمینی و نهضت ایشان و اراده عمومی مردم نبود هیچکدام از اینها نبودند. زمانی که باید همه به هم تبریک بگوییم هدیه بدی به بیت امام دادید.
در انتخابات بندهای بیخودی جلوی مردم میبندیم. قبول دارم که نمیشود 12 هزار نفر برای مجلس ثبتنام کنند و همه با هم در انتخابات به رقابت بپردازند اما راهش این است که پیش از انتخابات قانونی بگذاریم و بگوییم کسانی که میخواهند نامزد شوند باید یکسری شرایط از جمله تعدادی امضا از برخی علما و مردم داشته باشند و برخی از متخصصین صلاحیت آنها را تایید کنند. نباید بگذاریم ثبتنام کنند و اصلاً فرصت برای بررسی پروندهشان نداشته باشیم و پرونده آنها را بررسی نکنیم و در نهایت به آنها بگوییم که صلاحیت شما احراز نشده است. این راه و شیوه درستی نیست.افکار عمومی کمتر از ما اشتباه میکنند و چنانچه اشتباه هم کنند خود به زودی میفهمند و جبران میکنند.
*باید بگذارید مردم به هر که می خواهند رای دهند. من که قدرتی ندارم که فشار بیاورم که در مورد تایید صلاحیت ها تجدیدنظر شود.
*در انقلاب اسلامی این لطف خدا بود که دلهای مردم به هم نزدیک شد و در میان آنها به استثنای یک اقلیت وحدت ایجاد شد. آن اقلیت، اقلیتی بودند که گرچه دلشان با مردم بود ولی منافعشان با مسائل دیگری گره خورده بود.نکته اساسی پیروزی انقلاب اسلامی این است که مردم با یکدیگر متحد شدند همانطور که خداوند نیز وعده داده است این اتحاد نتیجهاش پیروزی خواهد بود.
*این امام بود که مردم را با حجت و خیالی راحت به خیابانها آورد. در آن شرایط رهبری امام و حمایتهای مردم و بخش بزرگی از روحانیت، دانشگاهها و اصناف بود که باعث شد انقلاب به پیروزی برسد. در آن زمان پرچمهای بسیاری برافراشته شده بود اما دلهای همه در یک نقطه به هم میرسید، آن نقطه ضد رژیم بود. هیچگاه نباید آن را فراموش کرد چراکه مسالهای بسیار مهم است؛ تا زمانی که این نقطه را داشته باشیم نگران سرنوشت آینده انقلاب در تاریخ نیستیم اما اگر نسبت به این نقطه بیتوجه شویم و تفرقهها عمیق شود در آن زمان است که نباید انتظار دوام انقلاب را داشته باشیم.
به گزارش ملل نیوز ؛ رهبر انقلاب خطاب به جوانان فرمودند : جوان موتور پیشرفت حال و آینده کشور است و نسل جوان کنونی که عزم و همت و بصیرتی بیشتر از نسل اول انقلاب دارد، باید خود را آماده شتاب بخشیدن به پیشرفت کشور کند.(مقام معظم رهبری ۲۹بهمن۱۳۹۶)
از مسائلی که اهمیت چندانی دارد اما کمتر مورد توجه واقع می شود سپردن امور به جوانان و اعتماد به قدرت و توان و عزم و همت و همت و بصیرت جوانان است جمعی که می تواند در سرعت بخشیدن به پیشرفت کشور تاثیر گذار باشد و کشور را به قله های بلند سعادت برساند.جوانان امروز به تعبیر رهبری فرزانه نسبت به جوانان اول انقلاب قوی تر، عالم تر و تیزهوش تر است و اتفاقا با اینکه دوران قبل از انقلاب را ندیده و درک نکرده است و حتی در دوران امام(ره) نبوده و با مسئل و مشکلات دورانی از انقلاب دست و پنجه نرم نکرده است با اینحال پاسدار و اقعی اندیشه های بنیانگذار جمهوری اسلامی است که امام و رهبر امروز تفسیرگر آن هستند و راه را نشان می دهند و جوانان پیشتاز در پیودن این راه برای کمال و سعات و تعالی کشور هستند همچنانی که در دوران دفاع مقدس و بعد از آن توانست علم علم را درعرصه های مختلف درجهان به اهتزاز در آوردو در بسیاری از علوم و فنون کشور را در در قلل رشد قرار دهد و دنیا را به تحیر و شگفتی وادارد و دشمن را بر این توانایی آگاه و حساس کند! اما کم کاری ها و بی تدبیری ها و بی توجهی ها استفاده از نیرو و توان جوانان را به تاخیر انداخته و می اندازد؟ امروز شاهدیم میانگین سنی مدیران بالای حدود ۴۵ سال است؟ بسیاری از مدیران و مسئولان چند مسئولیت مستقیم و غیر مستقیم دارند؟ خیلی ها باز نشسته و بر گشت به کار شده اند و نه فقط رده اول مسئولیت کشور اکثر در سنین بالا حالا یا بعد از بازنشستگی و یا در آستانه بازنشستگی هستند و هر کدام جای چند جوان را گرفته اند!؟ انگار هنوز این باوری که رهبری فرزانه دارند در تصمیم گیرندگان دیگر وجود ندارد! از ایجاد اشتغال سخن بسیار رانده می شود اما از به کار گیری جوانان حتی در جایگاههای کارشناسی کمتر خبر به گوش می رسد؟ بد نیست برای جرئت یافتن در به کار گیری و سپردن مسئولیت به جوانان از صدر اسلام و روش نوی وام بگیریم. اولین نماینده پیامبر(ص) در مدینه یک جوان بود به نام مصعب بن عمیر، قبل از مهاجرت پیامبر اسلام به مدینه، روزى دو نفر از بزرگان مدینه به نامهاى اسعد بن زُراره و ذَکوان بن عبد قیس، به مکّه آمدند و در شرایط بسیار سختى، به حضور پیامبر خدا شرفیاب شدند و پس از شنیدن بیانات کوتاه و نافذ ایشان، اسلام آوردند. سپس به ایشان گفتند: اى پیامبر خدا! مردى را همراه ما بفرست تا به ما قرآن بیاموزد و مردم را به آیین تو دعوت کند.این، نخستین بار بود که پیشواى بزرگ اسلام، تصمیم مىگرفت به خارج از مکّه، نماینده رسمى بفرستد. بدیهى است فردى که انتخاب مىشد، باید از هر جهت، شایستگىهاى لازم را براى این مأموریت حسّاس مىداشت. پیامبر خدا، از میان همه مسلمانان آن روز، مصعب بن عُمَیر جوان را به نمایندگىِ خود برگزید.این جوان با ایمان و پُرشور و با تدبیر، مأموریت خود را به خوبى انجام داد. طولى نکشید که همه اقشار مدینه، بخصوص نسل جوان، دعوت او را پذیرفتند و مسلمان شدند و نخستین نماز جمعه در مدینه، به امامت او اقامه گردید .(بحار الأنوار ج ۱۹ ص ۱۰)
به گزارش ملل نیوز ؛ حال باید دید هیات اجرایی انتخابات حوزه انتخابیه بندر ماهشهر بر چه اساس و معیاری احراز صلاحیت افرادی سرشناس را محرز ندانسته است و مردم انتخابشان مجلس بازنشستگان است یا جوانانی که از نظر رهبری مد نظر است ؟!
این سئوال برای مردم پیش آمده است که نظامیان با ورود به انتخابات و سیاست چگونه از امام و رهبری مایه می گذارند در حالیکه نظر این بزرگواران چیز دیگری است ؟!
انتظار میرود در تایید نهایی نامزدگان مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم تجدید نظر شود و مردم به هر که می خواهند رای دهند.